Pracownik obsługi hotelowej może podejmować pracę w obiektach hotelowych, współpracować ze strukturami hotelu odpowiedzialnymi za obsługę gościa oraz zajmującymi się utrzymaniem obiektu w czystości i dobrym stanie technicznym. Nabywa umiejętności z zakresu wykonywania czynności związanych z pracą pokojowej, kelnera i pomocnika kucharza.
W tym zawodzie przewidziana jest jedna kwalifikacja:
HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie
![](http://festiwal-nauki.pl/wp-content/uploads/2021/03/Leptokarya-DZIEN-II-net-72ppi-51-of-75-Copy.bmp)
![](http://festiwal-nauki.pl/wp-content/uploads/2021/03/Leptokarya-DZIEN-XIII-net-96ppi-10-of-58-Copy.bmp)
![](http://festiwal-nauki.pl/wp-content/uploads/2021/03/Leptokarya-DZIEN-XIII-net-96ppi-31-of-58-Copy.bmp)